Zamknij Pliki cookies są używane do prawidłowego działania tej strony. Oznacza to, że będą one zapisywane w pamięci urządzenia. Ustawienia te można zmienić w opcjach przeglądarki internetowej. Dowiedz się wiecej. Więcej »

Polityka Cookies

POLITYKA PRYWATNOŚCI PORTALU FANIMANI.PL

Bezpieczeństwo Państwa danych jest dla nas niezmiernie ważne. Jako Użytkownicy portalu FaniMani.pl mogą Państwo korzystać z niego bez jakichkolwiek obaw o swoje dane osobowe.

Niniejszy portal internetowy prowadzony jest przez Fundację FaniMani, zarejestrowaną w Krajowym Rejestrze Sądowym pod numerem KRS 0000507234 na ulicy Literackiej 77 w Poznaniu. e-mail: info@fanimani.pl.

Wykorzystujemy Państwa dane jedynie w zakresie ustawowym i na podstawie udzielonej przez Państwa zgody. Dotyczy to w szczególności danych potrzebnych do przeprowadzenia procesu aktualizacji karty szkoły, rejestracji w portalu i korzystania z narzędzi dostępnych zarówno dla organizacji, jak i przedsiębiorców. Dane osobowe wprowadzane są przekazywane w formie zakodowanej jako SSL (Secure Sockets Layer).

Na podstawie Państwa zgody będziemy pozyskiwać i wykorzystywać dane osobowe jedynie w formie zakodowanej, nieodnoszącej się do konkretnej osoby, tylko w celach statystycznych oraz w celu stałej poprawy naszej oferty internetowej.

Zgodnie z § 3 i § 4 rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r., w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100 poz. 1024) stworzyliśmy i przestrzegamy Polityki Bezpieczeństwa, a nasze zbiory danych są rejestrowane w GIODO (Generalny Inspektor Obsługi Danych Osobowych).

Jeżeli w ramach naszej oferty internetowej wejdą Państwo na stronę internetową zawierającą wtyczki portali społecznościowych, nawiązane zostanie bezpośrednie połączenie z serwerami facebook’a. Jeżeli będą Państwo zalogowani na facebooku, zostanie wysłana informacja o odwiedzinach na naszej stronie internetowej, która będzie mogła zostać przyporządkowana do Państwa konta użytkownika. W przypadku wejścia w interakcję z wtyczką portalu społecznościowego, tj. jeżeli będą Państwo wykorzystywać takie funkcje, jak „lubię to” na facebooku, treści zamieszczone na naszych stronach zostaną udostępnione na Państwa profilu na facebooku.

Jeżeli nie są Państwo członkiem Facebooka lub są Państwo wylogowani, mimo to istnieje możliwość przekazania i zapisania przynajmniej Państwa adresu IP.

Informujemy, iż treść, które są przekazywane za pośrednictwem wtyczek do portali społecznościowych, jak również okres przechowywania i ich cel, są określone wyłącznie przez te serwisy społecznościowe. Bliższe informacje przedstawiono w wytycznych o ochronie danych tych podmiotów (http://pl-pl.facebook.com/privacy/explanation.php).

Na naszych stronach internetowych znajdują się także zewnętrzne linki, np. do naszego kanału na Youtube. Przy korzystaniu z tych linków opuszczają Państwo naszą stronę internetową. Informujemy, iż w odniesieniu do zalinkowanych u nas stron internetowych, zarządzanych przez osoby trzecie, obowiązują inne wytyczne o ochronie danych i inne są zasady odpowiedzialności. Gromadzenie i wykorzystywanie danych przez operatorów sieci, pozyskiwane w trakcie korzystania z zalinkowanych u nas stron, może wykraczać poza zakres niniejszego oświadczenia o ochronie danych. Ponieważ nie jesteśmy operatorem tych stron, nie możemy przejąć odpowiedzialności za treści zamieszczane na tych stronach internetowych przez inne podmioty.

 

OŚWIADCZENIE O WYRAŻENIU ZGODY NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH

Niniejszym udzielają Państwo wyraźnej zgody na opisane poniżej procedury gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania Państwa danych:

  1. Niniejszym wyrażają Państwo zgodę na przesyłanie informacji handlowych drogą elektroniczną przez Fundację FaniMani, zgodnie z ustawą z dn. 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2002 r. Nr 144, poz. 1204 z pózn. zm.).
  2. Jeżeli zarejestrowali się Państwo do Newslettera lub skorzystali Państwo z innych naszych ofert informacyjnych, możemy gromadzić i przetwarzać Państwa dane w celach zestawiania i wysyłki Newsletterów oraz przesyłać oferty dopasowane do Państwa osobistych potrzeb. W tym celu jesteśmy uprawnieni do przeprowadzenia oceny danych zachowanych w trakcie odwiedzin naszej strony internetowej. Przy gromadzeniu danych w ramach odwiedzin naszej strony internetowej będziemy także wykorzystywać tzw. cookies, w których będą gromadzone Państwa dane osobowe.
  3. Powyższą zgodę mogą Państwo odwołać w całości lub części. Odwołanie należy przesłać na adres pocztowy Fundacja FaniMani, ul. Literacka 77, 60-461 Poznań lub mailowy info@fanimani.pl.
  4. Dane osobowe klientów, którzy dokonują płatności on-line w systemie DotPay, są przekazywane spółce Dotpay S.A. z siedzibą w Krakowie (30-552), ul. Wielicka 72, wpisanej do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieście w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy KRS pod numerem KRS 296790, NIP: 6342661860, Regon: 240770255. Przekazanie dotyczy danych osobowych niezbędnych do zrealizowania płatności przez Dotpay S.A. oraz w celu zrealizowania przez Dotpay S.A. płatności za świadczone usługi.

 

POLITYKA COOKIES

Poniższa polityka cookies określa zasady wykorzystywania plików cookies (tj. ich przechowywania na urządzeniu użytkownika i uzyskiwania do nich dostępu) w serwisie www.fanimani.pl („Serwis”).

Pliki cookies (tzw. ciasteczka) są niewielkimi plikami tekstowymi wykorzystywanymi w związku z korzystaniem z Serwisu przez użytkownika. Pliki takie są tworzone i zapisywane w urządzeniu użytkownika (np. na komputerze), zaś Serwis może uzyskiwać do nich dostęp. Pliki cookies, w zależności od rodzaju, są usuwane po zakończeniu sesji przeglądarki (tzw. sesyjne pliki cookies) lub po dłuższym okresie (tzw. trwałe pliki cookies). Więcej o sposobie funkcjonowania plików cookies można dowiedzieć się np. na stronie http://pl.wikipedia.org/wiki/Cookies.

Użytkownik może udzielić bądź odmówić udzielenia zgody na wykorzystywanie plików cookies poprzez ustawienia swojej przeglądarki. W zależności od używanej przeglądarki, może być dostępna także możliwość określenia bardziej szczegółowych warunków przechowywania plików cookies, np. poprzez blokowanie wyłącznie plików cookies wykorzystywanych przez poszczególne witryny, blokowanie jedynie określonych plików cookies lub usunięcie pojedynczych plików cookies, które są już przechowywane w urządzeniu użytkownika. Jeżeli przeglądarka użytkownika akceptuje określone pliki cookies, użytkownik wyraża zgodę na wykorzystywanie tych plików cookies, zgodnie z odpowiednimi przepisami polskiego prawa.

Dokładne instrukcje dotyczące sposobu określenia warunków przechowywania są dostępne na stronach producenta lub dewelopera oprogramowania, w szczególności:

PRZEGLĄDARKA STRONA INTERNETOWA PRODUCENTA/DEWELOPERA PRZEGLĄDARKI

Internet Explorer http://windows.microsoft.com/pl-pl/internet-explorer/download-ie

Mozilla Firefox http://www.mozilla.org/pl/firefox/

Google Chrome http://www.google.com/intl/pl/chrome/browser/

Opera http://www.opera.com/pl/

Brak zgody na wykorzystywanie plików cookies może spowodować, że część funkcjonalności Serwisu nie będzie działać poprawnie lub przestanie działać. W celu korzystania z pełnej funkcjonalności Serwisu, zalecane jest wyrażenie zgody na przechowywanie i uzyskiwanie dostępu do plików cookies.

Pliki cookies mogą być wykorzystywane zarówno przez właściciela, jak również przez inne podmioty. Pliki cookies pozwalają nam na dostosowanie Serwisu do oczekiwań użytkowników.